28 Maart t/m 1 april

Pasen

Donderdag 28 maart

Vanmiddag eerder vrij genomen en vertrokken uit Rottum richting Roelofarendsveen. We zouden de Q doen in ons weekend alfabet maar we gaan i.v.m. een crematie eerst naar de R en dan zaterdag naar de Q in Duitsland.

We kwamen tegen half 4 aan op de mooie CP bij een tuincentrum en aan een watertje. Na het installeren zijn we langs het Braassemrmeer naar Paal 7 gelopen om van een eerste drankje te genieten.

Roelofarendsveen is een dorp in de gemeente Kaag en Braassem in Zuid-Holland en ligt aan het Braassemermeer. Roelofarendsveen levert 25% van de Nederlandse tulpen productie. Op de plaatselijke watertoren zijn grote afbeeldingen van tulpen aangebracht. Het dorp wordt dan ook wel ‘de tulp van de Randstad’ genoemd. Het belangrijkste evenement is de ‘Veense Kermis’ waarvan het bloemencorso een onderdeel is. Swiebertje en Bromsnor zijn hier overleden.

Vrijdag 29 maart

Vanmorgen lekker rustig aan gedaan en tegen half 11 de fietsen gepakt en een heerlijk stuk gefietst rond het Braassemermeer waar we twee keer met een pontje over moesten, blijft leuk. Bij Paal 7 doen we weer een bakkie leut en overleggen we wat me met de middag gaan doen.

Wel merk je dat je vlak bij Schiphol zit, niet direct ernaast maar je zietde vliegtuigen luid en indrukwekkend over komen.

 

We belanden in de Yachtclub waar internationale eastern regatta bezig is. Een deel van het meer ligt vol met allemaal kleine zeilbootjes.

Terug bij de bus gaan de stoelen naar buiten en de BBQ aan. De jas kan nog net niet uit maar het is genieten.

Op de toiletten hangen heel leuke wc rolhouders dus wij in de winkel vragen of ze die ook verkochten. Helaas maar bij BOL kon je ze wel kopen. Paulien dus ff naar BOL en ja hoor we hebben een varken gescoord.

Zaterdag 30 maart

Vandaag vroeg op en de nette kleren aan. We gaan eerst naar Capelle aan den IJssel voor een crematie. Daarna vertrekken we om 12:30 uur voor een reis naar Quakenbrück in Duitsland. Eindelijk de Q in ons alfabet. We hadden er een hard hoofd in of er wel plek zou zijn. De CP telt 5 plekken en op paas zaterdag??

Na een kleine 300 kilometer gereden te hebben kwamen op de schitterende CP aan en er bleken nog 3 plaatsen vrij! Er is fantastisch sanitair, mooie plek aan de Hase, helaas is het restaurant stil en verlaten. Maar we staan schitterend, ’t is droog en zelfs 20 graden. We doen niet veel meer vandaag. We lopen langs de Hase naar een stroomversnelling, dobbelen wat en kijken tv.

 

Quakenbrück is een gemeente in Nedersaksen en maakt deel uit van de samtgemeinde Arttlandin het landkreis Osnabrück. Het trekt enig toerisme vanwege zijn schitterende binnenstadmet oude vakwerkhuizen. Ook is het een Hanzestad.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2024