Krokusvakantie

16 t/m 25 februari

Route

5 camperplaatsen in Twente hebben de handen ineen geslagen en zij vormen samen het Rondje Twente. Wij willen in deze vakantie dit rondje gaan doen.

We beginnen in Geesteren daarna Overdinkel, Bentelo, Holten en Haarle.Het is de bedoeling op alle plekken 2 nachten te blijven zodat we het hele rondje in deze vakantie kunnen afronden.

 

Klik op de kaart voor een vergroting.

 

Vrijdag 16 februari

Vanmiddag na het werk naar Geesteren gereden. Waar we starten met het rondje Twente. De Cp heet Reensboer Recreatie en is op het land van een boerderij. Het is niet druk erg mooi maar nog erg nat dus je krijgt een pallet voor de deur om droog te kunnen in en uit stappen

We blijven op elke  CP 2 nachten en zo kunnen we het rondje in een week afronden.

Zaterdag 17 februari

Vannacht heerlijk geslapen en vanmorgen heerlijk rustig aan gedaan. Na het ontbijt de fietsen gepakt. Paulien haar fiets bleek de banden zacht te hebben. Dus maar opgepompt en naar Geesteren vertrokken om een magneetje te scoren. Helaas niet te krijgen dus door gefietst naar Tubbergen. Daar bij de bakker heerlijk een paar bakkies gedaan. Terug bij de fietsen was de band toch weer zachter geworden. Wij op zoek naar een fietsenmaker en die wilde op zaterdagmiddag er wel een nieuwe band in zetten. Wat een TOP service. Toen we de fiets weer ophaalden bleek de Wereld weer heel klein. De fietsenmaker kende een nicht van Paulien en Paulien bleek bij zijn Nicht in Groningen op school te hebben gezeten. Ook was een oom van hem vroeger pastoor in Bentelo en kende Paulien die weer.

We korten de fietstocht wat in en gaan in Geesteren in het dorpscafé tot slot wat drinken.
's Avonds lekker genikst een spelletje yatzee gedaan en wat vlogs bekeken.

Zondag 18 februari

Vanmorgen lekker rustig aan gedaan en aan het eind van de ochtend naar Overdinkel gereden een afstand van wel 36 km. We staan op CP Skop’nboer een prachtige CP met ook een rustpunt, een complete fietsreparatie afdeling met oplaadpunten en prima sanitair. Deze dag zal het de hele dag regenen dus we hebben geen buitenplannen. Jessica en Evi, dochter en kleindochter kwamen ’s middags gezellig op de koffie en zo werd het een hele gezellige zondagmiddag.
 

Maandag 19 februari

Vanmorgen niet al te laat opgestaan want we wilden gaan fietsen en vanwege de verwachtte regen moeten we weer rond 3 uur terug zijn. Dus de fietsen uit de garage gehaald en een schitterende tocht van ongeveer 40 Km gemaakt. De meeste kilometers maken we vandaag door Duitsland waar we in Gronau bij een bakker heerlijk koffie hebben gedronken. Om 3 uur weer thuis en ja het regende. Maar 2 uur later weer droog.
Na de lekkere maaltijd zijn we de avond doorgekomen met dobbelen en tv kijken. Morgen weer verder.

Dinsdag 20 februari

Vanmorgen even een half uurtje walstroom gepakt om onze nieuwe accu weer op te laden, we hebben nu 3 ½ dag zonder gestaan en er zat nog 45% in. Op deze CP betaal je de stroom per KWh en dan betaal je dus wat je verbruikt.

We vertrekken om 11 uur naar Bentelo voor een tocht 53 Km. We rijden eerst naar Duitsland om diesel te tanken (is daar een stuk goedkoper) en rijden dan via een mooie route naar CP de Bentelose Esch. We worden zoals altijd heel hartelijk welkom geheten door John de eigenaar.

We pakken de fietsen en rijden in de het zonnetje naar Delden waar we uiteindelijk een drankje gaan doen.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2024