Meivakantie 2024

26 April t/m 13 Mei

 

Duitsland, Tsjechië, Frankrijk en België

 

Vrijdag 26 april

Vanmiddag na het werk zijn we vertrokken, zo begin ik meestal als we weer op pad gaan. Maar helaas door longproblemen van Wimjan vertrekken we vandaag 'nog' niet.

Zaterdag 27 april

Een dag later dan gepland vertrokken we dan toch voor de meivakantie. Het plan was warm en mooi weer op te zoeken in Zuid Frankrijk. Maar we gaan een heel andere kant op. De komende week is het in de Provence heel nat en koud. In Tsjechië daarentegen is het heel warm en zonnig weer. Dus het stuur naar links en op pad naar Lanškroun waar onze vrienden nog van niets weten. We maken in Duitsland een tussenstop omdat we geen lange afstanden willen rijden. Het wordt Bernburg waar we in 2022 ook al eens waren. We zitten heerlijk in de zon bij de camper en genieten van het mooie weer. Morgen verder en als we de weer-apps bekijken gaan we misschien wel verder door naar het Balatonmeer.

We reden vandaag 498 Km.

Zondag 28 april

We staan op tijd op en vertrekken voor weer een zonnige reis naar Lanškroun. We komen aan en laten de bus eerst aan de weg staan en lopen het terras op waar we door de hele familie weer heel hartelijk worden verwelkomd. Wat een enorme verrassing voor hun. En wat weer een enorm warm onthaal. Na uitgebreid te hebben bijgekletst en een nieuw bouwwerk, een soort van grote houten veranda, te hebben bewonderd uiteraard onder het genot van een drankje hebben we Cnorrie aan het meer geparkeerd. We gaan deze vakantie voor het eerst zonder walstroom kamperen. Kijken hoe dat gaat.

Later die middag zijn we weer naar het terras gegaan waar Stana weer heerlijk voor ons heeft gekookt. De temperatuur is hier ongeveer 25 graden en strak blauw.

We reden vandaag 516 Km.

 

 

Maandag 29 april

Vanmorgen rustig aan gedaan, lekker uitgeslapen en buiten in de zon koffie gedronken. De camping is nog helemaal leeg want die gaat officieel pas woensdag 1 mei open. Het restaurant is de komende dagen pas om 15:00 uur open maar vanaf 1 mei weer normaal de hele dag.

Om 12 uur gaan we op de fiets de stad in voor een overheerlijke Tsjechische knoflooksoep. Heerlijk in korte broek en hempie. ’t Is werkelijk genieten.

Dinsdag 30 april

 

Vandaag weer schitterend weer en dus de fietsen gepakt en een mooie route van een 30 km gemaakt. De bloei is hier ook al bijna weg, ook vroeg, maar de gele koolzaadvelden zijn prachtig. Halverwege heeft Paulien nog een uitkijktoren beklommen en dat was no wel even een dingetje omdat het heel hard waait.

In het centrum van Lanškroun een welverdiend drankje gedaan voor we weer naar de camping gaan.

Aan het eind van de middag weer heerlijk gegeten op het terras en daarna lekker geborreld met de familie en vrienden.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2024